Budapesta si Moscova infiinteaza o companie comuna pentru constructia South Stream in Ungaria

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 16:24
1144 citiri
Budapesta si Moscova infiinteaza o companie comuna pentru constructia South Stream in Ungaria

Rusia a semnat vineri, in cursul unei vizite de lucru la Budapesta a vicepremierului Viktor Zubkov, un acord cu Ungaria privind crearea unei companii insarcinate cu construirea tronsonului ungar al gazoductului ruso-italian South Stream, transmite AFP, citat de NewsIn.

Contractul a fost semnat de Zubkov, care este si presedinte al Consiliului de Administratie al gigantului rus Gazprom, si de ministrul ungar de finante Peter Oszko.

Inainte de semnarea contractului, premierul ungar Gordon Bajnai a declarat ca "Ungaria ar trebui sa profite de toate posibilitatile reale pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu energie".

"Una dintre cele mai serioase si mai reale posibilitati este proiectul South Stream", concurent al proiectului european Nabucco, la care Ungaria participa de asemenea, a adaugat el.

Bajnai a subliniat si ca Rusia este al doilea partener comercial al Ungariei, cu schimburi de 14 miliarde de dolari.

Moscova si Budapesta au semnat in februarie 2008 un acord privind includerea Ungariei in proiectul de gazoduct South Stream, sustinut de companiile Gazprom si ENI. Dar in luna iulie 2009, Ungaria a semnat, impreuna cu Austria, Bulgaria, Romania si Turcia un acord pentru realizarea gazoductului Nabucco, un proiect promovat de Uniunea Europeana.

In cursul vizitei sale de lucru, Zubkov s-a intalnit si cu presedintele celui mai mare partid de opozitie, Viktor Orban, a carui formatiune, Fidesz, conduce in sondaje inainte de alegerile legislative prevazute pentru luna aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#budapeste, #moscova, #south, #stream, #constructie , #stiri Gazprom