Comisia Europeana are incredere in Gazprom

Miercuri, 03 Octombrie 2007, ora 14:07
873 citiri

Comisia Europeana are incredere in Gazprom ca furnizor in domeniul energetic si a salutat faptul ca societatea rusa a informat Bruxelles-ul in legatura cu posibile probleme in furnizarea de gaze prin Ucraina, relateaza Reuters.

"In termeni generali consideram ca Gazpromul este un furnizor de incredere. Cu siguranta consideram pozitiv faptul ca au informat Comisia inainte de a lua vreo decizie in legatura cu Ucraina", a declarat un purtator de cuvant.

Gazprom a anuntat marti ca ar putea reduce livrarile de gaze spre Ucraina, daca aceasta nu plateste pana la sfarsitul lunii datoria de 1,3 miliarde de dolari, precizand insa ca negocieri sunt in curs, potrivit AFP.

Societatea publica ucraineana Naftogaz s-a declarat surprinsa de aceasta amenintare, ce intervine in conditiile in care se profileaza victoria taberei prooccidentale la legislativele ucrainene de duminica.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.