Criza politica indeparteaza South Stream de Romania

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 12:58
1119 citiri
Criza politica indeparteaza South Stream de Romania

O delegatie a gigantului rus Gazprom ar fi trebuit sa vina la Bucuresti in aceasta saptamana pentru a relua discutiile cu oficialii romani pe tema includerii Romaniei in proiectul gazoductului South Stream, insa intalnirea nu a mai avut loc din cauza situatie politice a Romaniei, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu. 

"Intalnirea cu conducerea Gazprom fusese stabilita pentru zilele de 13-14 octombrie, insa, avand in vedere situatia politica din aceasta perioada din Romania, am convenit de comun acord sa amanam discutiile", a declarat, pentru "Adevarul", Adriean Videanu.

"Cel mai probabil, ne vom vedea in urmatoarele doua saptamani", a mai spus ministrul.

Cu toate acestea, sansele Romaniei de a fi inclusa pe harta South Stream s-au redus considerabil datorita crizei politice actuale.

Surse din domeniu sustin acest lucru, in conditiile in care rusii sunt extrem de sensibili la problemele de ordin politic si nu vor sa fie asociati cu niciuna din partile aflate in conflict.

Conjunctura anuleaza, practic, avansul pe care il luase Romania in relatiile energetice cu Rusia.

Aceasta situatie este amplificata de faptul ca Bulgaria, care ar trebui sa fie punctul de iesire a conductei din Marea Neagra, nu a luat o decizie finala privind implicarea in South Stream.

 

#criza, #gazoduct, #politica, #south, #stream , #stiri Gazprom