Directorul general al Gazprom vine la Bucuresti

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 23:16
1191 citiri
Directorul general al Gazprom vine la Bucuresti

Directorul general al gigantului rusesc Gazprom, Aleksei Miller, este asteptat sa soseasca miercuri la Bucuresti, unde urmeaza sa se intalneasca cu reprezentanti ai Ministerului roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, au declarat luni Agentiei NewsIn surse guvernamentale.

"Agenda inca nu este cunoscuta. Subiectul este foarte sensibil, nu se cunosc foarte multe detalii legate de aceasta vizita", au precizat sursele citate.

Aceasta nu ar fi prima vizita in Romania a oficialului Gazprom. Aleksei Miller a mai fost in Romania si in iulie 2004, cand s-a intalnit cu fostul presedinte Ion Iliescu si cu Dan Ioan Popescu, ministru al Economiei si Comertului la acea data. Totodata, fostul ministru roman al Economiei, Adriean Videanu, a fost in luna iunie la Moscova, impreuna cu sefii Romgaz si Transgaz, unde au purtat discutii cu conducerea Gazprom.

De asemenea, o delegatie a Gazprom, cel mai mare producator de gaze din lume, a mai fost in luna februarie la Bucuresti, condusa fiind de vicepresedintele companiei, Aleksandr Medvedev.

Principalele teme ce vor fi dezbatute de partea rusa si cea romana vizeaza, cel mai probabil, continuarea discutiilor purtate in ultimul an de cele doua tari, si anume posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si conditiile pentru dezvoltarea retelei de tranzit.

#director, #gazprom, #gaze, #rusia , #stiri Gazprom