Gazprom a batut palma cu OMV, pentru construirea unei sectiuni din South Stream

Marti, 24 Iunie 2014, ora 15:59
1591 citiri
Gazprom a batut palma cu OMV, pentru construirea unei sectiuni din South Stream

Directorul grupului energetic rus Gazprom, Alexei Miller, si omologul sau de la OMV, Gerhard Roiss, au semnat marti acordul pentru infiintarea unei companii mixte care va fi responsabila pentru construirea sectiunii din Austria a conductei South Stream, cu ocazia vizitei presedintelui rus Vladimir Putin in Austria, transmite Reuters.

Pe fondul tensiunilor dintre Ucraina si Rusia, la inceputul acestei luni Comisia Europeana a cerut Bulgariei sa suspende lucrarile la South Stream, in asteptarea unei decizii daca acest proiect respecta legislatia Uniunii Europene.

Comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, a precizat ca proiectul South Stream nu este anulat, ci oprit pana cand se va ajunge la intelegere legala comuna intre Bulgaria si Uniunea Europeana.

'Aceasta decizie de investitii reprezinta o investitie in securitatea furnizarii gazelor naturale spre Europa', a afirmat Gerhard Roiss.

Conducta South Stream, al carei cost este estimat la 40 miliarde de dolari, ar urma sa se intinda pe o lungime 2.446 km, incepand din Rusia via Marea Neagra, pana in Bulgaria, Serbia, Ungaria si Austria. Sectiunea din Austria a conductei South Stream ar urma sa aiba o capacitate de pana la 32 miliarde metri cubi pe an, ajungand pana in orasul Baumgarten.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#acord Gazprom OMV, #conducta South Stream, #conflicte Rusia Ucraina , #stiri Gazprom