Gazprom a platit Belarusului 228 de milioane de dolari pentru tranzitul gazului

Joi, 24 Iunie 2010, ora 12:19
1217 citiri
Gazprom a platit Belarusului 228 de milioane de dolari pentru tranzitul gazului

Compania rusa Gazprom a anuntat ca a platit Belarusului 228 de milioane de dolari pentru tranzitul gazului catre Europa, a declarat joi purtatorul de cuvant al companiei Serghei Kuprianov, citat de RIA Novosti, informeaza NewsIn.

"Nu exista nicio problema care ar putea afecta livrarile de gaz sau tranzitul", a afirmat el, adaugand ca "au fost date comenzile necesare" pentru a relua furnizarile de gaz catre Belarus.

Minskul a cerut Rusiei 260 de milioane de dolari pentru tranzit.

Insa seful Gazprom, Aleksei Miller, a apreciat ca Belarusul a cerut un pret prea mare pentru tranzitul gazului pe teritoriul sau.

Premierul rus Vladimir Putin a declarat anterior ca plata pentru tranzitul gazului ar trebui facuta la nivelul stipulat in contractul semnat in anul 2006.

Dupa o limitare a livrarilor de gaz catre Belarus, in urma unui diferend comercial, Moscova a reluat joi in totalitate furnizarea de gaz catre fosta republica sovietica.

Miercuri seara, Belarusul a anuntat ca a platit datoria pe care o acea catre Gazprom.

Prim vicepremierul belarus Vladimir Semasko a anuntat ca Minskul a transferat miercuri 187 de milioane de dolari in contul Gazpromului, pentru "a-si achita datoria".

Semasko a precizat ca Belarusul a imprumutat 200 de milioane de dolari pentru a plati datoria catre Gazprom.

#gazprom belarus datoie plata tranzit gaze , #stiri Gazprom