Gazprom a semnat un acord de un miliard de dolari cu Namibia

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 11:19
1641 citiri
Gazprom a semnat un acord de un miliard de dolari cu Namibia

Gazprom a semnat un acord de un miliard de dolari cu compania publica Namcor din Namibia, pentru construirea unei centrale electrice pe gaz, a anuntat vineri compania rusa, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Potrivit acordului, Rusia va construi o centrala electrica pentru Namibia si Africa de Sud, care ii va permite sa aiba acces la zacamantul de gaz din Kudu, la 140 kilometri distanta de zona de coasta a Namibiei.

 "Costul proiectului este 1-1,2 miliarde de dolari" si prevede centrala electrica pe gaz, un gazoduct si alte infrastructuri, a explicat seful Gazprom, Aleksei Miller.

"Gazul din Kudu va putea fi folosit pentru centrala electrica", a precizat el. Presedintele Dmitri Medvedev, care efectueaza un turneu in Africa, si omologul sau namibian Hifikepunye Pohamba au asistat joi la semnarea acordului.

"A fost semnat un acord si pentru cresterea investitiilor ruse, in vederea dezvoltarii si introducerii de noi proiecte la scara mare in economia Namibiei, mai ales in domeniile minier, petrolier si energetic", potrivit unui comunicat comun.

#acord, # Gazprom. companie , #stiri Gazprom