Gazprom anunta ca platile de la Nord Stream sunt blocate de interdictia Elvetiei

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 14:35
2111 citiri
Gazprom anunta ca platile de la Nord Stream sunt blocate de interdictia Elvetiei
Foto: Arhiva Business24

Gazprom a anuntat luni ca un tribunal elvetian a emis un ordin ce prevede blocarea platilor de la operatorii gazoductului Nord Stream, ca parte a disputei legale dintre producatorul rus de gaze naturale si compania ucraineana Naftogaz, transmite Reuters.

Toate platile de la Nord Stream AG si Nord Stream 2 AG vor fi directionate spre autoritatile elvetiene, a informat Gazprom.

In februarie, Tribunalul international de arbitraj de la Stockholm a decis ca Gazprom trebuie sa plateasca Naftogaz suma de 2,65 miliarde dolari, dupa o disputa de durata dintre cele doua companii pe tema livrarilor de gaze naturale.

Ucraina este o tara importanta de tranzit pentru livrarile de gaze naturale rusesti destinate Europei, unde Gazprom controleaza aproximativ 35% din piata gazelor naturale

Grupul rus Gazprom livreaza gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate in Marea Baltica, denumite Nord Stream. In 2015, Gazprom si un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV si Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune constructia a inca doua conducte pe langa cele doua deja existente.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream-2 va permite dublarea capacitatii de transport a Nord Stream 1, pana la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel ca o cantitate mai mare de gaze naturale rusesti va ajunge direct in Germania via Marea Baltica, fara a mai trece prin Ucraina. Costul total al proiectului este estimat la 9,5 miliarde euro.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Gazprom Nord Stream , #stiri Gazprom