Gazprom ar putea include Skopje in South Stream

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 11:26
1241 citiri
Gazprom ar putea include Skopje in South Stream

Presedintele macedonean Gjorge Ivanov si ministrul de finante Zoran Stavreski s-au intalnit joi, la Sankt Petersburg, cu directorul general al Gazprom, Aleksei Miller, cu care au discutat despre posibilitatea includerii Macedoniei in South Stream, relateaza agentia de presa MINA, citata de NewsIn.

Potrivit agentiei, oficialii au discutat posibilitatea construirii unei ramificatii a gazoductului pe teritoriul Macedoniei.

Un alt subiect care a figurat pe agenda a fost parteneriatul dintre Gazprom si Skopje pentru construirea unor termocentrale.

Partile vor incepe imediat procesul de armonizare a aspectelor tehnice ale proiectului, potrivit unui comunicat.

Ministrul roman al energiei, Adriean Videanu, a discutat saptamana aceasta, la Moscova, cu seful Gazprom despre proiectul South Stream.

Potrivit presei ruse, Rusia va inlocui, probabil, Bulgaria cu Romania in proiectul de gazoduct, in conditiile in care Sofia a suspendat alte doua proiecte energetice comune cu Moscova.

De altfel, un purtator de cuvant al Gazprom a afirmat ca, in urmatoarele luni vor fi calculate costurile totale ale constructiei tronsonului din Romania.

Costul total al constructiei South Stream este estimat la 25 de milioane de euro.

Conducta va lega Rusia de Uniunea Europeana, ocolind Ucraina.

Gazprom a anuntat saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca este pregatit sa construiasca South Stream in 2013.

Miller urmeaza sa vina in Romania in toamna, pentru a discuta mai mult despre acord. 

#gazprom, # skopje, # south, # stream , #stiri Gazprom