Gazprom ar putea oferi Romaniei un pret mai bun. Afla in ce conditii

Marti, 17 Mai 2011, ora 12:56
1322 citiri
Gazprom ar putea oferi Romaniei un pret mai bun. Afla in ce conditii

Romania ar putea obtine un pret mai bun din partea Gazprom, daca ar oferi ceva la schimb, pentru a putea importa direct gaze din Federatia Rusa la un pret mai mic, a declarat, marti, Igor Sidorov, consilier economic al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, anunta Mediafax.

Romania n-ar obtine neaparat un pret mai bun la gaze, daca s-ar elimina intermediarii, dar daca ar oferi ceva grupului Gazprom, daca ar face un pas inainte catre Gazprom, ar putea", a afirmat Sidorov, prezent la reuniunea ministrilor Economiei din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre, care se desfasoara la Bucuresti.

El a adaugat ca daca Romania ar fi vandut Distrigaz Sud catre Gazprom, care a vrut sa o cumpere, statul ar fi avut un pret mai bun la gaze in prezent. Distrigaz Sud a fost preluata in 2005 de grupul francez Gaz de France.

Sidorov a adaugat ca, atunci cand Romania importa gaze direct din Rusia, era rau-platnica, dar dupa ce in relatia dintre Romania si Rusia au aparut intermediarii agreati de Gazprom, autoritatile romane si-au onorat obligatiile de plata.

Consilierul economic al Ambasadei Rusiei la Bucuresti a mai aratat ca Gazprom ar putea sa livreze in Romania tot necesarul de gaze la nivel national, dar o astfel de propunere ar trebui sa vina din partea Guvernului roman.

Romania importa de la Gazprom prin intermediul companiilor la WIEE si Imex Oil, cu care are acorduri pana in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, #pret gaze, #gaze gazprom romania , #stiri Gazprom