Gazprom ar putea semna un acord de cooperare cu grupul spaniol Gas Natural

Marti, 03 Martie 2009, ora 15:30
964 citiri
Gazprom ar putea semna un acord de cooperare cu grupul spaniol Gas Natural

Gigantul energetic Gazprom ar urma sa semneze marti un protocol pentru acordul de cooperare cu grupul spaniol Gas Natural, a declarat directorul general al companiei rusesti , Aleksei Miller, citat de AFP.

"Negocierile cu Gas Natural ar putea fi incheiate cat de curand, in vederea unei cooperari in domeniul gazelor naturale si lichefiate", a declarat Miller. "Un acord preliminar de cooperare ar trebui semnat marti", a mai spus responsabilul companiei Gazprom.

Cooperarea dintre cele doua grupuri energetice va include transportul si explorarile, precum si operatiunile celor doua companii in alte tari.

Un purtator de cuvand al Gas Natural a confirmat iminenta unui astfel de acord si a precizat ca detaliile vor fi relevate presei dupa semnarea acestuia.

Gazprom este lider in Rusia pe piata gazelor naturale si a afisat un profit net de 751,68 miliarde ruble (16,45 miliarde euro) in primele noua luni din 2008, in crestere cu 65,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Momentan, Spania este numai usor dependenta de gazele naturale din Rusia, pentru ca necesarul de gaze este acoperit de livrari din Algeria, Nigeria, Golful Persic si Egipt. 

#acord, # protocol, # negocieri , #stiri Gazprom