Gazprom, cea mai indatorata companie din Rusia, pierde miliarde de $

Vineri, 27 Martie 2009, ora 14:20
1528 citiri
Gazprom, cea mai indatorata companie din Rusia, pierde miliarde de $

 Gazprom a anuntat astazi ca a inregistrat pierderi de 259,87 miliarde ruble (7,76 miliarde dolari) in al patrulea trimestru din 2008, relateaza Reuters.

In al treilea trimestru din 2008, compania inregistrase un profit net de 147,19 miliarde ruble.

Rezultatele au fost calculate dupa standardele de contabilitate rusesti (RAS).

Analistii au tendinta sa calculeze rezultatele financiare ale Gazprom dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS), dar privesc raportul RAS ca pe un indiciu important.

Gazprom ar putea deveni prima companie din Rusia care se va intoarce pe piata eurobondurilor, in contextul in care ia in considerare o emisiune ce va avea echivalentul a minim 500 milioane dolari, a declarat astazi pentru Reuters o sursa bancara.

Plasamentele Gazprom ar putea debloca piata de eurobonduri pentru unii creditori rusi care au ratinguri stabile, dupa lipsa unor optiuni de refinantare in ultimele noua luni, in contextul actualei crize financiare.

Gazprom, cea mai indatorata companie din Rusia, cu datorii consolidate de 60 miliarde dolari, s-a adresat ultima data pietei in iunie 2008, cu o emisiune de obligatiuni de 500 milioane dolari, pe cinci ani, cu un randament de 7,51%.

Companiile din Rusia trebuie sa ramburseze imprumuturi straine de peste130 miliarde dolari anul acesta si multe dintre ele au demarat discutii cu creditorii straini pentru restructurare acestora, dupa ce oficialii de la Kremlin au inchis programul de 50 miliarde dolari pentru refinantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #financiara, #gazprom, #imprumut, #net, #profit, #refinantare , #stiri Gazprom