Gazprom: Constructia sectiunii bulgare a gazoductului South Stream va incepe la vara

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 13:50
1429 citiri
Gazprom: Constructia sectiunii bulgare a gazoductului South Stream va incepe la vara

Lucrarile de constructie pentru sectiunea terestra din Bulgaria a gazoductului South Stream vor incepe in luna iulie, a declarat directorul general al Gazprom, Alexey Miller, transmite Novinite.

Potrivit unui comunicat publicat vineri pe pagina de Internet a Gazprom, in scurt timp va fi semnat in Bulgaria un contract pentru livrarea de materiale si echipamente, constructii, instruirea personalului si punerea in functiune a conductei de gaze.

"Astazi doar South Stream poate da Europei garantii reale cu privire la securitatea energetica", a apreciat Alexey Miller. Potrivit acestuia, in toamna acestui an ar urma sa inceapa si lucrarile de constructia la sectiunea off-shore a conductei, via Marea Neagra, urmand ca primele livrari de gaze naturale prin viitoarea conducta sa aiba loc la sfarsitul lui 2015.

In paralel insa, purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, a exprimat ingrijorarile Comisiei fata de riscul ca proiectul South Stream sa incalce legislatia UE. "Comisia se asteapta ca Bulgaria sa nu adopte o lege care violeaza normele europene. Daca South Stream este construit si opereaza prin incalcarea legislatiei UE vor fi sanctiuni", a avertizat Sabine Berger.

Gazoductul South Stream ar urma sa se intinda pe o lungime 2.446 km, dintre care 900 km prin Marea Neagra. Capacitatea proiectata a conductei este de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an. Compania South Stream Transport B.V. este un joint venture international responsabil de constructia sectiunii submarine a gazoductului South Stream. Actionarii South Stream Transport sunt Gazprom (Rusia), EDF (Franta), Wintershall (Germania) si Eni (Italia).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gazoduct south stream, #lucrari constructie gazoduct, #compania Gazprom , #stiri Gazprom