Gazprom isi suspecteaza partenerii de intelegeri secrete

Sambata, 22 Mai 2010, ora 02:34
1382 citiri
Gazprom isi suspecteaza partenerii de intelegeri secrete

Companiile europene care cer Gazprom revizuirea contractelor la gaz pe termen lung sunt intelese intre ele, a declarat vineri Stanislav Tiganov, responsabil cu activitatile economice externe ale holdingului rus, relateaza RIA Novosti, potrivit Newsin.

"Modul de actiune este acelasi. Nu vreau sa acuz pe cineva, dar nu este exclus sa fie vorba despre o pozitie luata de comun acord. Multe indicii ne duc catre aceasta concluzie", a spus el la conferinta internationala "Dialogul energetic Rusia-UE" la Berlin.

Vicepresedintele GDF Suez Jean-François Cirelli a anuntat vineri ca grupul francez a inceput negocieri cu Gazprom pentru modificarea contractelor pe termen lung. Germanul E.ON Ruhrgas a cerut anterior Gazprom Export (filiala a holdingului Gazprom) sa reduca pretul la gazul adus spre Germania sau sa modifice alte clauze contractuale.

Pentru a-si motiva cererea, compania a evocat modificari substantiale ale conjuncturii pe piata gazului, printre care scaderea cererii, provocata de criza economica, si cresterea ofertei. 

#gazprom, #gaze, #parteneri, #contracte , #stiri Gazprom