Gazprom mizeaza ca Rusia va exporta anual 90 milioane tone de gaze naturale lichefiate pana in 2030

Joi, 19 Februarie 2009, ora 09:39
1584 citiri
Gazprom mizeaza ca Rusia va exporta anual 90 milioane tone de gaze naturale lichefiate pana in 2030

Rusia ar putea livra pe piata internationala pana la 90 milioane de tone de gaze naturale lichefiate pe an pana in 2030, a spus ieri presedintele Gazprom, Aleksei Miller.

 

"In prezent, Gazprom este inregistrat pe toate pietele comerciale europene de gaz", a declarat Miller, cu ocazia unei reuniuni privitoare la participarea Rusiei la schimburile energetice din lume, in contextul in care in insula Sahalin a fost inaugurata prima uzina ruseasca de gaze naturale lichefiate, in cadrul proiectului Sahalin 2.

Volumul operatiunilor concrete realizate pe aceste piete a urcat in ultimii patru ani de la 4 miliarde la 25 de miliarde de metri cubi, a anuntat Miller, care a adaugat ca Gazprom studiaza organizarea unor astfel de activitati si pe alte piete, mai ales in America de Nord.

Gazprom acorda o "atentie sustinuta" dezvoltarii diviziei sale de gaze naturale lichefiate, a declarat Miller, precizand ca, in conditiile valorificarii zacamintelor imense de la Stokman, in Marea Barents (3.800 miliarde metri cubi), "vrem sa livram pana la 90 milioane de tone de gaze naturale lichefiate pe piata mondiala pana in 2030". 

 

#gazprom, # rusia, # milioane, # tone, # gaze naturale lichefiate , #stiri Gazprom