Gazprom neaga ca ar fi invitat RWE in proiectul South Stream

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 17:12
1146 citiri
Gazprom neaga ca ar fi invitat RWE in proiectul South Stream

Gazprom a negat ca ar fi invitat grupul german RWE sa participe la proiectul de constructie al gazoducutului South Stream, avand ca scop subminarea proiectul rival Nabucco, a declarat vicepresedintele grupului rus, Alexander Medvedev, potrivit Mediafax. 

RWE este unul dintre membrii cheie ai consortiului care va construi gazoductul Nabucco, la care participa si Romania prin intermediul companiei Transgaz.

Nabucco vizeaza reducerea dependentei de importurile de gaze naturale rusesti, iar oficialii de la Kremlin si-au intetit eforturile de a contracara proiectul.

"Exista anumite neintelegeri. Nu am invitat RWE in proiectul South Stream. Nu avem nevoie. Proiectul este din principiu deschis altor parti interesate.

Suntem gata sa analizam daca sunt companii care vor sa se alature si vom discuta astfel de situatii cu partenerii nostri italieni si francezi, dar nu avem o astfel de necesitate", a spus Medvedev, care conduce departamentul pentru export al Gazprom.

Grupul german RWE a anuntat la inceputul saptamanii ca Gazprom i-a transmis o invitatie de alaturare la South Stream, insa Nabucco va ramane principalul sau proiect in domeniu. 

#gazprom, #south stream, #nabucco, #gazoduct , #stiri Gazprom