Gazprom tinteste 10% din piata franceza a gazelor naturale

Joi, 03 Ianuarie 2008, ora 12:28
958 citiri
Gazprom tinteste 10% din piata franceza a gazelor naturale

Gazprom, monopolul rusesc al exportului de gaze naturale doreste 10% din piata gazelor naturale din Franta in urmatorii patru sau cinci ani si nu are momentan planuri legate de achizitii in Europa, a declarat vice-presedintele grupului, Alexander Medvedev, pentru La Tribune, conform Reuters."In anul acesta (2007) am livrat aproximativ 500 de milioane metri cubi de gaze naturale direct catre consumatorii finali din Franta. Acest volum va creste in perioada ce va urma. Speram sa atingem nivelul de 10% in urmatorii patru-cinci ani", a declarat Medvedev pentru cotidianul francez.

"Piata franceza este una din primele cinci ca importanta pentru Gazprom", a adaugat acesta.

Intrebat daca Gazprom are planuri legate de realizarea unor achizitii in Europa, oficialul rus a spus ca "momentan nu exista planuri concrete in acest sens, insa vom analiza aceasta posibilitate, in cazul in care vor aparea conditii favorabile".

Medvedev a precizat ca pretul achizitiilor trebuie sa fie "rezonabil" iar achizitia trebuie sa fie "strategica" si conforma "cerintelor organelor de reglementare".

"Analizam modalitatile prin care putem coopera si mai bine, mai ales dupa fuziunea dintre GDF si Suez, care va da nastere unui gigant al pietei gazelor naturale lichefiate", a afimat Medvedev.

Oficialul rus a adaugat ca este prea devreme pentru a oferi detalii despre o posibila cooperare intre Gazprom si grupul petrolier francez Total, privind dezvoltarea zacamantului Astrahan.

"Suntem inca in faza discutiilor preliminare. Proiectul Astrahan prezinta dificultati tehnice si vom analiza detaliile acestei cooperari. Este prea devreme pentru a oferi informatii despre forma acesteii cooperari", a precizat Medvedev.

Gazprom a declarat in noiembrie 2007 ca analizeaza posibilitatea semnarii unui parteneriat cu Total privind dezvoltarea zacamantului Astrahan, unul dintre primele zece detinute de grupul rusesc, cu rezerve potentiale de 2,5 miliarde metri cubi.



<b>Bloombiz</b>


<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a

href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4

target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare

dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri,

economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.