Gazprom: Ucraina a platit tot gazul rusesc primit in luna mai

Luni, 08 Iunie 2009, ora 15:26
972 citiri
Gazprom: Ucraina a platit tot gazul rusesc primit in luna mai

Moscova a cerut Uniunii Europene sa cofinanteze un credit Ucrainei pentru a evita repetarea conflictului ruso-ucrainean pe tema gazelor din luna ianuarie, din cauza caruia au fost sistate livrarile de gaze rusesti catre Europa.

Ucraina a platit in totalitate gazul rusesc livrat in luna mai, a confirmat luni compania rusa Gazprom, dupa ce Moscova a evocat posibilitatea unei noi crize a gazelor intre cele doua tari care ar putea afecta aprovizionarea Europei. 

"Tot ce era datorat a fost platit", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Compania ucraineana de hidrocarburi Naftogaz anuntase vineri ca si-a achitat factura pentru gaze pentru luna mai, in conditiile in care termenul-limita de plata a fost fixat la 9 iunie. 

Gazprom a mentionat ca nu a fost inlaturat riscul unei noi crize a gazelor, purtatorul de cuvant al companiei precizand ca este "putin probabil" ca Naftogaz sa poata plati livrarile pentru luna iunie.

Oficialii rusi au intensificat in ultimele saptamani avertizarile, considerand ca Ucraina s-ar afla in imposibilitatea de a-si plati facturile din cauza crizei economice care afecteaza tara.

Apple ar putea lansa iPad-uri noi în luna mai. Cu ce vor fi dotate cele mai performante tablete ale companiei
Apple ar putea lansa iPad-uri noi în luna mai. Cu ce vor fi dotate cele mai performante tablete ale companiei
În luna mai, două noi generaţii de tablete Apple sunt pregătite pentru lansare, vizate fiind seriile iPad Pro şi iPad Air. Apple va lansa, în luna mai, noi tablete iPad Pro şi iPad Air,...
#gaz, #gazprom, #mai, #rusesc, #ucraina , #stiri Gazprom