Rusia n-are nevoie de Europa: Va exporta gaze de 400 de miliarde de dolari in China

Luni, 19 Mai 2014, ora 14:48
1839 citiri
Rusia n-are nevoie de Europa: Va exporta gaze de 400 de miliarde de dolari in China

Rusia si China vor ajunge marti la un acord care prevede ca grupul rus de stat Gazprom sa livreze celei mai mari economii din Asia gaze naturale in valoare de 400 miliarde de dolari pe parcursul a 30 de ani, la pretul mediu la care vinde si tarilor din Europa, scrie presa rusa.

Gazprom va livra 38 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an in China, au declarat surse din cadrul grupului pentru cotidianul rus Izvestia. In cele trei decenii acoperite de contract, Gazprom ar vinde astfel 1.140 de miliarde de metri cubi, scrie Novinite.

Livrarile anuale reprezinta mai putin de un sfert din cele catre Europa, de 161,5 miliarde de metri cubi anul trecut.

Pretul gazului, de 350-380 de dolari, va fi apropiat de media europeana, potrivit Izvestia. Sursa citata de cotidianul rus a declarat ca pozitiile Rusiei si Chinei in privinta preturilor sunt foarte apropiate.

Semnarea contractului ar urma sa coincida cu vizita presedintelui Rusiei Vladimir Putin la Shanghai, unde va participa la o conferinta dedicata imbunatatirii increderii intre tarile asiatice.

Deplasarea lui Putin si contractul pentru livarea de gaze naturale vin intr-o perioada de tensiuni sporite intre Rusia si Occident, in contextul crizei din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#export gaze Rusia China, #gaze rusesti, #gaze Gazprom, #pret gaze gazprom , #stiri Gazprom