RUSII ISI DEZVALUIE INTENTIILE: Gazprom vrea benzinariile Rompetrol

Marti, 19 Iulie 2011, ora 09:51
1864 citiri
RUSII ISI DEZVALUIE INTENTIILE: Gazprom vrea benzinariile Rompetrol

Rusii de la Gazprom au facut o oferta pentru preluarea tuturor benzinariilor Rompetrol din Romania, in urma cu doua luni, prin intermediul companiei petroliere NIS, aflata in portofoliul Gazprom, potrivit Mediafax.

"Grupul NIS ne-a facut o oferta pentru preluarea retelei de benzinarii din Romania", a declarat presedintele grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, adaugand ca grupul a declinat oferta NIS.

El nu a precizat valoarea ofertei. 

La randul sau, vicepresedintele activitatii de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, Titov Buzescu, a aratat ca grupul Rompetrol isi evalueaza reteaua de benzinarii din Romania la 500-600 milioane euro.

Potrivit lui Buzescu, grupul Gazprom este deja prezent pe piata de distributie a carburantilor din Romania prin unitatile Sun Petrol.

In opinia reprezentantilor Rompetrol, oferta primita de la NIS este un indiciu al intentiei Gazprom de a se extinde pe piata de profil din regiune. 

Grupul Rompetrol, detinut de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, este al doilea jucator ca marime pe piata distributiei de carburanti din Romania, cu o retea de 800 de puncte de alimentare cu carburanti, dintre care 450 sunt benzinarii, dupa Petrom.

Rompetrol intentioneaza sa deschida in termen de doua luni o reprezentanta in Istanbul si sa-si extinda activitatea de distributie a carburantilor in Turcia si in Ucraina.

Grupul mai detine benzinarii in Franta, Bulgaria, Moldova si Georgia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#benzinarii rompetrol, #companie petroliera nis, #gazprom, #gazprom preluare benzinarii rompetrol, #rompetrol , #stiri Gazprom