Schroeder: Nord Stream va intra in functiune in 2011

Vineri, 29 Mai 2009, ora 08:59
1298 citiri
Schroeder: Nord Stream va intra in functiune in 2011

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a asigurat joi ca gazoductul ruso-german Nord Stream, care va trece pe sub Marea Baltica, va incepe sa functioneze in 2011, asa cum a fost stabilit, potrivit RIA Novosti, noteaza NewsIn.

"Bineinteles, Nord Stream se va tine de cuvant. In 2011 vom furniza tarilor Europei gaz din Rusia", a spus Schroeder, directorul Consiliului actionarilor din societatea care gestioneaza Nord Stream.

"De realizarea acestui proiect sunt interesate toate statele membre UE", a subliniat el.

Intrebat daca societatea care gestioneaza proiectul a reusit sa-si rezolve problemele legate de mediu, Schroeder a spus ca proiectul raspunde tuturor cerintelor.

"Nord Stream a investit 100 milioane de euro in protectia mediului", a mai spus el.

Nord Stream va lega portul rusesc Vyborg de portul german Greifswald, pe o distanta de 1.200 de kilometri, pe sub Marea Baltica. Proiectul este gestionat de societatea Nord Stream inregistrata in Elvetia si detinuta in proportie de 51% de Gazprom.

Mai detin participatii companiile germane Wintershall Holdings si E.ON Ruhrgas (cate 20%) si societatea olandeza Gasunie (9%). In proiect ar putea fi cooptata si compania franceza GDF Suez.

Mai multe tari, printre care Estonia, Polonia, Suedia si Finlanda sunt ostile proiectului, considerand ca acesta prezinta riscuri de mediu. Polonia se teme ca va pierde profiturile pe care le obtine din tranzitul gazului rusesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Schroeder, #nord, #stream, #gazoduct, #gazprom , #stiri Gazprom