Sofia si Moscova vor forma o companie comuna pentru South Stream

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 14:19
1176 citiri
Sofia si Moscova vor forma o companie comuna pentru South Stream

Sofia si Moscova au convenit sa stabileasca o companie comuna 50-50% pana in noiembrie pentru construirea tronsonului bulgar al South Stream, relateaza Sofia News Agency, conform NewsIn.

Anuntul a fost facut de directorul Gazprom, Aleksei Miller, dupa intalnirea cu premierul bulgar Boiko Borisov si cu ambasadorul turc la Sofia.

Miller a subliniat ca discutiile cu Sofia pentru implementarea proiectului au inregistrat progrese semnificative si s-a declarat increzator ca gazoductul South Stream, care va ocoli Ucraina pentru a transporta gaz rusesc catre Europa, va deveni operational in 2015.

Miller a discutat si cu ministrul bulgar al energiei, care a incercat din nou sa obtina reducerea preturilor la gaz si sa semneze un contract de furnizare directa a gazului cu Gazprom.

Potrivit expertilor, Bulgaria isi va sustine cerererile prin faptul ca s-a descoperit un zacamant de gaz langa Kavarna si prin acordurile de construirea unor conexiuni pentru gaz cu Turcia si Grecia.

Bulgaria are totusi o pozitie neclara pe tema South Stream, care a dus la o intensificare a actiunilor din partea Rusiei.

#companie, #gazprom, #moscova, #sofia, #south, #stream , #stiri Gazprom