Studiul privind participarea Romaniei la South Stream, gata in 3 luni

Luni, 21 Iunie 2010, ora 00:12
974 citiri
Studiul privind participarea Romaniei la South Stream, gata in 3 luni

Un studiu de fezabilitate privind includerea Romaniei si Macedoniei in proiectul South Stream va fi pregatit in doua sau trei luni, a declarat sambata directorul Gazprom, Aleksei Miller, citat de ITAR-TASS, potrivit Newsin.

"Macedonia este interesata sa se alature proiectului si sa ajunga la un acord privind evaluarea tehnica si economica, ce va raspunde la doua intrebari privind eficienta economica si fezabilitatea tehnica", a spus Miller.

"Acest lucru va dura doua sau trei luni", a adaugat el. "In toamna vom sti raspunsurile la aceste intrebari si vom lua decizia", a precizat directorul Gazprom.

El a precizat si ca gazoductul ar putea trece si prin Romania.

"Posibilitatea participarii Romaniei la proiectul South Stream a fost ridicata, in contextul construirii unei conducte de tranzit", a afirmat el. Ministrul roman al energiei, Adriean Videanu, a discutat saptamana aceasta, la Moscova, cu seful Gazprom despre proiectul South Stream.

Potrivit presei ruse, Rusia va inlocui, probabil, Bulgaria cu Romania in proiectul de gazoduct, in conditiile in care Sofia a suspendat alte doua proiecte energetice comune cu Moscova.

De altfel, un purtator de cuvant al Gazprom a afirmat ca, in urmatoarele luni vor fi calculate costurile totale ale constructiei tronsonului din Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#studiu, #romania, #south stream , #stiri Gazprom