Tranzitul gazului prin Bulgaria ar putea fi mai scump

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 11:52
938 citiri
Tranzitul gazului prin Bulgaria ar putea fi mai scump

Tranzitul gazului rus transportat pe teritoriul Bulgariei, prin gazoductul South Stream, ar putea fi mai scump, avand in vedere ca premierul bulgar Boiko Borisov i-a cerut directorului Gazprom, Aleksei Miller, sa revizuiasca in crestere tariful, a anuntat marti biroul de presa al Guvernului de la Sofia, citat de NewsIn.

"Premierul Boiko Borisov s-a intalnit cu presedintele Consiliului de Administratiei al Gazprom, Aleksei Miller, pentru a discuta cu el despre proiectul South Stream si despre noi contracte de livrare a gazului natural, care vor fi semnate intre cele doua parti", potrivit unui comunicat.

Evocand tarifele actuale de tranzit al gazului, Borisov a cerut revizuirea lor in cadrul proiectului South Stream, pentru ca Bulgaria sa nu "sufere un prejudiciu financiara", potrivit documentului, care nu precizeaza ce tarif a propus Sofia.

Miller s-a intalnit si cu presedintele bulgar Gheorghi Parvanov, cu care a examina posibilitatea ca cele doua tari sa semneze contracte care sa permita livrarea de gaz fara intermediari.

Proiectul South Stream vizeaza sa aduca gaz rus in Uniunea Europeana ocolind Ucraina. O parte a conductei va trece pe fundul Marii Negre. Lungimea acestui tronson va fi de circa 900 de kilometri, iar adancimea la care se va afla va fi peste doi kilometri.

Pentru a construi tronsonul terestru al gazoductului, partea rusa a semnat acorduri interguvernamentale cu Bulgari, Serbia, Ungaria, Grecia si Slovenia si intentioneaza sa semneze unul si cu Austria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzit, #gaz, #bulgaria, #south, #stream , #stiri Gazprom