Ungaria anunta ca are suficiente gaze naturale si ca nu trebuie sa faca limitari

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 15:35
1085 citiri
Ungaria anunta ca are suficiente gaze naturale si ca nu trebuie sa faca limitari

Ungaria poate acoperi necesarul pentru consumul intern de gaze naturale inca o saptamana, fara sa impuna restrictii consumatorilor, daca nu sunt reluate livrarile de gaze rusesti prin Ucraina, a declarat ministrul energiei, Csaba Molnar. Molnar a declarat la o conferinta de presa ca este improbabil ca importurile de gaze rusesti sa fie reluate miercuri.


"In conditiile meteorologice actuale, daca nu primim gaze naturale din est, nu trebuie sa facem nimic timp de inca o saptamana, pentru ca ne descurcam sa acoperim necesarul", a spus ministrul ungar al energiei.


Ungaria va acoperi necesarul de gaze naturale mai ales din rezerve interne si productie si va continua sa tranziteze livrari de gaze naturale spre Serbia si Bosnia, in timp ce va mentine restrictiile asupra celor mai mari consumatori.


Ucraina a promis miercuri ca reia tranzitul gazului rusesc spre Europa dupa ce Rusia il va furniza din nou. Insa Gazpromul reproseaza Ucrainei ca nu permite tranzitarea gazului destinat Balcanilor, R.Moldova si Slovaciei.