Criza taie la jumatate profitul General Electric

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 14:45
1613 citiri
Criza taie la jumatate profitul General Electric

General Electric (GE) a afisat o scadere cu 44 de procente a profitului net din ultimul trimestru din 2008, dupa terminarea unuia dintre cei mai dificili ani din activitatea de 117 ani a companiei americane, relateaza Reuters. Cel mai mare producator de motoare de avion si turbine electrice a anuntat astazi un profit trimestrial de 3,72 miliarde dolari, respectiv 35 centi/actiune, comparativ cu 6,7 miliarde dolari, adica 66 centi/actiune, cat obtinuse in perioada echivalenta din 2007. Veniturile General Electric au scazut cu 4,8%.


GE, ale carei operatiuni includ si canalul de televiziune NBC si o instutie de creditare, a fost afectata puternic de criza financiara mondiala, care a taiat masiv rezultatele diviziei financiare GE Capital, altadata solida.


In acest context, multi investitori se intreaba daca este posibil ca GE sa fie retrogradata din categoria triplu-A a calificativelor acordate de agentiile de evaluare financiara companiei americane.


Actiunile GE s-au depreciat cu aproape 60% in ultimul an, diminuand capitalizarea General Electric cu aproape 200 miliarde dolari.