Garanti Bank va detine integral Garanti Bank Romania

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 00:57
1865 citiri
Garanti Bank va detine integral Garanti Bank Romania

GE Capital isi vinde partea sa de 26,7% din joint venture catre Garanti Bank, care va detine 100% din actiuni in businessurile din Romania, cuprinzand Garanti Bank - o institutie bancara reglementata de BNR si IFN-urile, care functioneaza sub brandul GE Money, se arata intr-un comunicat. 

"Nu va exista nicio schimbare privind strategia si viziunea de dezvoltare. Avem convingerea ca, prin transferul expertizei in dezvoltarea de produse si servicii inovatoare, in relatiile cu clientii si in tehnologie, vom construi un grup bancar unic si de succes in Romania", a spus Ergun Ozen, presedinte si CEO al Garanti Bank, adaugand ca aceasta tranzactie confirma inca o data angajamentul pe care Garanti il are in Romania.

De asemenea, Dmitri Stockton, presedinte al GE Capital Global Banking a declarat ca parteneriatul cu Garanti Bank in Romania este de succes, iar motivul pentru care compania se retrage din acesta este legat de strategia globala a GE de a-si creste investitiile in sectoarele industriale cheie, incluzand infrastructura si tehnologia, dar pastrand GE Capital la o dimensiune mai mica, mai specializata.

Grupul Garanti are in Romania active consolidate de 1,5 miliarde de euro. Garanti Bank a inregistrat o crestere de peste 50% a activelor in 2010 fata de anul precedent.

Operatiunile din Romania vor functiona sub brandul Garanti incepand cu ianuarie 2011.

Garanti Bank este a doua banca privata din Turcia, cu active de 87,3 miliarde de dolari la data de 30 septembrie 2010. Garanti ofera produse si servicii bancare pentru persoane fizice si companii, precum si servicii de private banking, pentru peste 9,7 milioane de clienti, prin intermediul a peste 862 de sucursale. GE Capital este divizia financiara globala a General Electric.

#general electric, #garanti, #tranzactii, #business, #institutie bancara , #stiri General Electric