GarantiBank a lansat o linie de credit destinata IMM-urilor

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 15:03
1363 citiri
GarantiBank a lansat o linie de credit destinata IMM-urilor

GarantiBank a lansat o linie de credit destinata intreprinderilor mici si mijlocii pentru efectuarea platilor necesare activitatii curente, prin terminalele POS ale bancii, valoarea acesteia putand ajunge la 80% din media cifrei de afaceri rulate prin contul de POS in ultimele trei luni.

Valoarea maxima a creditului ce poate fi acordat este de 15.000 de euro, echivalent in lei sau dolari, daca nu sunt depuse garantii materiale, se arata intr-un comunicat al bancii, precizeaza NewsIn.

Linia de finantare poate fi obtinuta in 24 de ore si trebuie rambursata in cel mult trei luni.

"Singura conditie pe care clientii trebuie sa o indeplineasca este sa utilizeze terminalele POS GarantiBank de cel putin trei luni. Cu cat rulajul prin acestea este mai mare, cu atat valoarea liniei de credit va creste. Oferim astfel acces usor la o linie de credit pentru care nu este necesara niciun fel de analiza financiara, incurajand utilizarea celor peste 2.500 de terminale POS GarantiBank", a declarat, in comunicat, Okan Yurtsever, director retail banking si bancassurance al institutiei de credit.

Creditul poate fi utilizat totodata pentru investitii de valoare mica, care pot fi rambursate pe parcursul unui an.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam, detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a doua banca privata din Turcia, avand active consolidate de peste 65 miliarde dolari, potrivit datelor de pe site-ul institutiei.

In Romania, banca si-a inceput activitatea in 1998 si s-a axat in principal pe deservirea unei clientele formate din companii romanesti si internationale. Din 2007, GarantiBank Romania foloseste experienta Garanti Turcia si General Electric pentru a-si extinde gama de produse si servicii pentru persoane fizice si IMM-uri, continuind in acelasi timp sa isi dezvolte portofoliul de clienti companii.

Banca vrea sa majoreze soldul creditelor de retail cu 50% in 2009, de la 120 milioane euro la finele anului trecut, in contextul in care estimeaza ca imprumuturile vor avansa cu 40%, iar depozitele cu 80%.

#credit, #creditare, #garantibank, #imm , #stiri General Electric