GarantiBank: unda verde pentru transformarea in subsidiara

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 00:24
1619 citiri
GarantiBank: unda verde pentru transformarea in subsidiara

Actionarii GarantiBank Romania au dat unda verde transferului activitatii catre subsidiara GE Garanti Bank SA, constituita pentru transformarea statului activitatii locale din sucursala in subsidiara, arata o hotarare AGA din 22 martie, publicata marti in Monitorul Oficial.

In urma transformarii de statut, banca va fi reglementata de BNR si nu de banca centrala olandeza, ca in prezent. Astfel, GE Garanti Bank SA va fi detinuta integral de Dogus GE BV, societate inregistrata in Olanda, si de General Electric Capital Corporation, potrivit Newsin.

In prezent, GarantiBank functioneaza ca sucursala a GarantiBank International NV din Olanda, care este detinuta de GarantiBank Turcia. Astfel, actionarii bancii "intentioneaza ca intreaga activitate si angajatii Garanti Bank International NV Sucursala Romania sa fie transferate catre societate si continuate de aceasta", urmand sa informeze clientii despre acest transfer si sa le ceara consimtamantul.

"Este esential ca transferul sa aiba loc cat mai rapid, pentru a evita orice intreruperi sau afectari in sens negativ ale activitatilor transferate", se mai spune in decizia AGA.

Decizia de transformare a statutului bancii a fost luata la sfarsitul lui 2008.

Luni, GarantiBank Romania a anuntat ca si-a mutat sediul central in cadrul complexului de birouri Novo Park, din Pipera, unde a inchiriat peste 4.300 de metri patrati, in care vor lucra circa 300 de angajati.

Banca are o retea de 51 de agentii in Romania, dintre care 21 in Bucuresti, 100 ATM-uri si peste 5.000 terminale POS. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#garantibank, #subsidiara, #sucursala, #actionari , #stiri General Electric