General Electric Energy a incheiat contracte de 1,8 miliarde de dolari in Orientul Mijlociu

Luni, 30 Iulie 2007, ora 16:25
1035 citiri

Divizia de energie a grupului General Electric (GE) a obtinut pentru furnizarea a 32 de turbine cu gaz si echipamente suplimentare pentru proiecte de centrale electrice din Kuweit si Qatar, contracte in valoare de 1,8 miliarde dolari, a informat luni compania.

In urma finalizarii proiectelor, puterea energetica a celor doua tari Kuweit si Qatar va creste cu peste cinci gigawati, pentru a face fata necesarului de energie electrica in continua crestere din Orientul Mijlociu.

In cadrul primului dintre noile contracte anuntate GE va furniza 20 de turbine cu gaz cu Cadru 9E catre Kharafi National din Kuweit pentru centrala electrica Sabiya, ceea ce va creste capacitatea energetica a statului Kuweit cu peste 2,5 gigawati. Noua centrala electrica va fi detinuta si exploatata de Ministerul pentru Energie Electrica si Apa din Kuweit. Turbinele cu gaz vor fi fabricate in unitatile GE din Belfort, Franta, expedierea acestora catre amplasamentul proiectului fiind planificata pentru perioada octombrie 2007 - iunie 2008.

In cadrul celui de-al doilea proiect, GE va furniza servicii pentru sistemele de centrale electrice, aburi si gaze catre o centrala electrica cu capacitate de doi gigawati din Qatar - cea mai mare unitate de acest tip din tara si una dintre cele mai mari din Orientul Mijlociu.

Cel de-al treilea proiect, derulat tot in orasul industrial Mesaieed din Qatar, este un proiect realizat la cheie, in care GE va conduce un consortiu cu Doosan Heavy Industries si va furniza patru turbine cu gaz 9FA si doua turbine cu abur catre Qatalum pentru o noua centrala electrica cu ciclu mixt care va produce energie pentru prima instalatie de topire aluminiu din Qatar.

La sfarsitul lunii iunie, GE Energy a incheiat un parteneriat cu Iberdrola Energia Odnawialna, furnizandu-i acesteia 39 de turbine pentru doua noi ferme eoliene din nordul Poloniei, cu o capacitate totala de 58,5 MW. Pana in prezent, peste 6.000 turbine GE de 1,5 MW au fost instalate pentru diverse proiecte in intreaga lume.

Divizia Energy a GE Infrastructure este prezenta in Romania prin intermediul a noua furnizori romani cu exporturi in valoare de aproximativ 80 milioane dolari pe an. Compania este prezenta in Romania din 1984, cand a inceput un proiect pentru construirea unui generator si a unei turbine pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

La inceputul anului 2005, in Romania, GE si partenerul sau ElectroDaniella au semnat un contract cu primaria orasului Giurgiu pentru iluminare stradala. Tot in 2005, GE a semnat un contract de servicii cu Centrala Nucleara de la Cernavoda. In prezent, GE are un parteneriat de durata cu Turbomecanica Bucuresti, singurul producator de motoare pentru turbine de gaz si platforme mecanice pentru industria aeronautica din Romania.

General Electric Company a fost infiintata in 1892 prin fuziunea dintre Edison General Electric Company si Thomson-Houston Electric Company. GE Energy este unul dintre principalii furnizori mondiali de tehnologie, produse si servicii pentru industria energiei. GE Energy furnizeaza o gama de solutii pentru intregul proces de productie si distributie a energiei, de la alimentare si conversie pana la livrare, utilizare si servicii. Produsele si serviciile General Electric acopera de la motoare de avioane, generare de energie, tehnologii de procesare a apei si de securizare, pana la echipamente de imagistica medicala, servicii financiare pentru consumatori si companii, productia de continut mediatic si materiale performante. GE deserveste clienti din peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati la nivel mondial.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)