General Electric - interesata de investitii in Romania

Marti, 03 Octombrie 2006, ora 14:13
983 citiri

Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, a avut luni, 2 octombrie, o intalnire cu Ferdinando Beccalli-Falco, presedinte si CEO al General Electric International.Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a subliniat marti, in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu Ferdinando Beccalli-Falco, Presedintele General Electric (GE) International, oportunitatea participarii acestei compani la privatizarea societatii Electroputere Craiova.

In cadrul intrevederii, Presedintele GE Ferdinando Beccalli-Falco a aratat ca interesul companiei pe care o conduce nu se indreapta numai catre privatizarea Electroputere Craiova, ci si catre posibilitatea de a participa la programul de imbunatatire a parcului de locomotive al Romaniei.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu si Presedintele GE au discutat despre situatia economica la nivel european si potentialul de dezvoltare a Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene. In acest context, a fost luat in discutie Programul strategic de investitii pe care GE il are pentru Romania.

Presedintele GE Ferdinando Beccalli-Falco a declarat ca Romania a fost inclusa in programul anual "Educatie si Training", finantat de compania sa. Astfel, din 2007 GE va pregati 50 de tineri romani in domeniul managementului afacerilor. Aceasta nu este singura contributie sociala a GE in Romania, a aratat Ferdinando Beccalli-Falco.

Presedintele GE i-a oferit premierului Calin Popescu-Tariceanu cheia de onoare a Caminului pentru copii cu dizabilitati care a fost construit la Brasov cu fonduri donate de companie. Caminul va adaposti 33 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani. La intrevederea sefului Executivului cu Presedintele GE a participat si Dan Ionescu, Directorul GE pentru Romania si Europa de Est.

Amos News