General Electric: Romania ramane o piata interesanta

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 14:47
1344 citiri
General Electric: Romania ramane o piata interesanta

General Electric, unul din cei mai mari producatori de echipamente in sectorul energetic din lume, considera Romania, o piata foarte interesanta pentru grup, dar considera ca Guvernul trebuie sa stimuleze investitiile in energie, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn Cristian Colteanu.

"Tarile din Europa Centrala si de Est au o mostenire economica, istorica si culturala comuna si in prezent se confrunta cu aceeasi provocare: sa ajunga din urma regiunea mai dezvoltata a UE.

Majoritatea acestor tari sunt acum membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, beneficiind de acces la fonduri pentru modernizarea infrastructurii, dar confruntate si cu presiunea aferenta legata de respectarea legislatiei de mediu foarte stricte a Uniunii Europene.

Intr-un astfel de context, Romania ramane o piata foarte interesanta pentru GE, un furnizor de tehnologii de secol XXI pentru continua si foarte necesara modernizare a infrastructurii de aici", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Cristian Colteanu, director executiv regional al General Electric (GE) pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

El considera ca parteneriatele dintre sectorul public si cel privat sunt deja modalitati consacrate de solutionare a dificultatilor majore intalnite in domenii precum infrastructura, energie sau servicii medicale.

"Ma astept ca guvernele sa continue astfel de proiecte, lucru care va crea noi locuri de munca si va aduce o crestere economica a tarii. De asemenea, trebuie sa asigure si un sprijin corespunzator in vederea stimularii investitiilor si, un aspect foarte important, sa consolideze capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale, in avantajul tarii", spune Colteanu.

In opinia sa, orice economie stabila are nevoie de un sistem energetic sigur si economic.

"Avand in vedere criza financiara, este important ca guvernele sa identifice solutii pentru a stimula in continuare investitiile in energie. S-au luat masuri in directia instituirii unei legislatii care sa vina in sprijinul productiei de energie din surse regenerabile si in Romania, insa factorii de decizie inca mai evalueaza mecanismele de sustinere pe termen lung si un sistem adecvat de stimulente.

Pentru a avea politici consecvente pe termen lung trebuie sa depasesti numeroase dificultati. Daca Romania va reusi sa realizeze acest lucru, investitiile in surse regenerabile vor avea un ritm mai accelerat deoarece oamenii isi vor da seama de oportunitatea de a obtine profit", a mai spus Colteanu.

In ceea ce priveste impactul crizei anul viitor in domeniile in care activeaza GE, Cristian Colteanu afirma ca, in mod evident, contextul economic global mai putin favorabil din 2009 a incetinit ritmul de dezvoltare din regiunea Europei de Sud-Est.

"Cu toate acestea, sunt convins ca guvernele si autoritatile locale vor continua angajamentele pe care si le-au asumat deja. Prin urmare, aceasta regiune continua sa prezinte un potential de crestere considerabil, in special in privinta modernizarii infrastructurii si a planurilor de dezvoltare, in domeniul energiei, al petrolului si gazelor, al transportului si al sanatatii.

Intr-o economie reconfigurata, guvernul va avea rolul de entitate de reglementare, dar si de promotor al politicilor in industrie, de finantator si partener cheie", a precizat Colteanu, care a adaugat ca GE este prezent in aceasta parte a Europei de peste 20 de ani si s-a stabilit aici cu intentia de a se dezvolta.

"Insa dezvoltarea noastra depinde de dezvoltarea regiunilor in care ne desfasuram activitatea. Astazi, aceste tari sunt importante pentru noi si ne dorim o cooperare mai stransa cu toti factorii implicati, astfel incat sa putem stimula potentialul existent", explica acesta.

GE anunta ca nu va face disponibilizari in viitor, in Romania

"In prezent, avem peste 1.000 de angajati in toate diviziile GE de pe cele trei piete pe care le coordonez. In afara de reducerea de personal de 9-10% anuntata de GE Money in vara, dupa prabusirea financiara si scaderea volumului de activitati in Romania, nu am inregistrat nicio alta disponibilizare si nu preconizam o astfel de actiune pe viitor", a mai spus Colteanu.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#investitii, #energie, #surse, #regenerabile, #criza , #stiri General Electric