General Electric: Vanzari de peste 400 milioane dolari in 2008

Luni, 16 Iunie 2008, ora 13:43
1461 citiri
General Electric: Vanzari de peste 400 milioane dolari in 2008

General Electric (GE) a inregistrat in Romania, Bulgaria si Republica Moldova, in 2007, vanzari de circa 400 mil. dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile vor depasi aceasta cifra, a declarat directorul executiv pe zona al General Electric, Cristian Colteanu.

"In 2007, General Electric a inregistrat vanzari de circa 400 milioane dolari, in Romania, Bulgaria si Republica Moldova, in crestere cu 200% fata de anul 2006. Pentru acest an, estimarile noastre indica faptul ca vom depasi aceasta cifra, ceea ce speram.

In ultimii trei, patru ani, compania a efectuat investitii de 500 milioane dolari in aceasta zona", a precizat directorul executiv pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova al furnizorul de echipamente in domeniul energiei, Cristian Colteanu, in cadrul Forumului Energetic "Foren", de la Constanta. Potrivit lui Colteanu, Romania detine o pondere de 80%, Bulgaria, de 19%, iar Republica Moldova, de 1%.


In Romania, compania deruleaza contracte cu furnizorii locali de 60 milioane dolari pe an, a mai spus Cristian Colteanu.


In ceea ce priveste bugetul alocat cercetarii si dezvoltarii, la nivel global, de General Electric, acesta s-a ridicat in 2007 la 4,1 miliarde dolari, iar, dupa 2010, cifra alocata in cercetare-dezvoltare va fi mai mult decat dubla, depasind zece miliarde dolari, a mentionat oficialul General Electric.


"GE nu are niciodata un buget limitat privind investitiile sau achizitiile. Deciziile privind investitiile se iau dupa expertize extrem de riguroase. Proiectele pentru 2008 se vor focusa cu prioritate pe energie, echipament medical si mediu. Intentionam totodata sa ne extindem lista de furnizori. In general, ritmul de crestere va fi dinamic, lipseste insa infrastructura sau, daca ea exista, trebuie modernizata", a explicat Colteanu.


General Electric are peste 9.000 de angajati in Europa si are facilitati de productie in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria.


General Electric a afisat la 11  aprilie 2008 o scadere neasteptata cu 6% a profitului net in primul trimestru al acestui an, in contextul in care criza creditelor a afectat negativ diviziile financiara, industriala si de ingrijirea sanatatii ale companiei.

Noile estimari pentru profitul grupului pe intregul an 2008, care indica o crestere de 5%, sunt mai mici decat cele anterioare, care anticipau un avans de "cel putin" 10%.