Toshiba va colabora cu Doosan pentru construirea de reactoare nucleare

Marti, 26 August 2008, ora 16:50
1327 citiri
Toshiba va colabora cu Doosan pentru construirea de reactoare nucleare

Compania japoneza Toshiba si grupul sud-corean Doosan Heavy Industries & Construction vor construi impreuna reactore nucleare, pentru a face fata cererii in crestere, au declarat surse avizate, citate de Reuters. Doosan va oferi grupului Toshiba si furnizorului acestuia, IHI Corp, cunostintele legate de reactoarele cu apa sub presiune, iar in schimb, Toshiba si divizia sa nucleara din Statele Unite, Westinghouse, vor folosi echipamentele Doosan in construirea centralelor, au precizat sursele.


Doosan, care a castigat in iunie o comanda din partea Westinghouse, va furniza de asemenea companiei Westinghouse echipamente pentru centralele nucleare din China, au adaugat sursele. IHI, care detine un pachet de 3% in cadrul Westinghouse, a fost contractata pentru construirea canalelor sub presiune pentru centralele nucleare construite de Toshiba si Westinghouse.


Toshiba si Doosan au convenit sa discute modul in care vor colabora pentru a pune bazele unui lant de furnizare a echipamentelor pentru centralele nucleare, insa nu a fost luata nicio decizie, a declarat un purtator de cuvant al Toshiba, Ken Shinjo.


Toshiba spera sa primeasca 33% dintre comenzile de reactoare la nivel mondial pana in 2015, in contextul in care ingrijorarile legate de incalzirea globala si scumpirea combustibililor au dus la cresterea cererii pentru energia nucleara.


Toshiba concureaza pe acest segment cu General Electric Co, aliat cu Hitachi Ltd, si cu grupul francez Areva, ce colaboreaza cu Mitsubishi Heavy Industries Ltd.