General Motors reduce investitiile la Peugeot Citroen

Sambata, 04 August 2012, ora 15:50
1461 citiri
General Motors reduce investitiile la Peugeot Citroen

Oficialii companiei americane General Motors (GM), care au achizitionat in martie 7% din actiunile PSA Peugeot Citroen, au declarat ca si-ar putea reduce investitia la producatorul auto francez, in conditiile in care piata auto europeana se indreapta catre al cincilea an de scaderi ale vanzarilor.

E oficial: General Motors si Peugeot vor produce masini impreuna

Suma aprobata de GM pentru investitia in unitatea din Paris a companiei Peugeot a depasit o valoare considerabila la data de 30 iunie, au spus oficialii GM intr-un document depus vineri la Comisia pentru Titluri de Valoare si Schimb a Statelor Unite ale Americii. Oficialii GM au spus ca vor sa opreasca investitia pana cand suma alocata va fi amortizata, potrivit Bloomberg.

Dennis Virag, presedintele Automotive Consulting Group din Michigan, a declarat ca decizia GM arata faptul ca oficialii companiei si-au dat seama ca investitia la Peugeot Citroen nu a fost o decizie buna.

General Motors a pierdut 16,8 miliarde de dolari pe piata din Europa incepand cu anul 1999, pe fondul supraproductiei si al vanzarilor in scadere. Parteneriatul cu Peugeot, in care GM a investit 320 milioane de euro pentru actiunile sale, are ca scop cooperarea pe segmentul vanzarilor si dezvoltarea de noi vehicule.

Oficialii GM au evaluat daca declinul in valoare a reprezentat sau nu o depreciere temporara si au ajuns la concluzia ca aceasta depreciere este una temporara.

Reprezentantii GM au precizat ca s-au inregistrat progrese in parteneriatul derulat cu Peugeot, ceea ce va duce la beneficii pe termen lung pentru ambii parteneri.

Intr-o conferinta de presa tinuta saptamana aceasta, Dan Ammann, Chief Financial Officer in cadrul GM, a spus ca aceasta companie nu intentioneaza sa mai investeasca bani in Peugeot Citroen.

Peugeot a raportat o pierdere de 662 milioane de euro in primul semestru din 2012. Compania vrea sa-si reduca cu 10% numarul de angajati, pentru a realiza economii de 1,5 miliarde de euro pana in 2015.

Peugeot: pierderi de 662 milioane de euro in primul semestru

Vanzarile producatorului auto francez pe piata din Europa au scazut cu 14% in prima jumatate a acestui an, atingand valoarea de 827.163 de unitati, potrivit Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile.

Cum au evoluat actiunile GM si Peugeot la bursa

Actiunile Peugeot au crescut vineri cu 0,7% pe Bursa din Paris, ajungand la 5,91 de euro. Actiunile producatorului auto francez au csazut insa cu 56% din data de 28 februarie.

Actiunile General Motors s-au apreciat vineri cu 4,7% pe Bursa din New York, pana la 20,04 dolari.

Producatorul auto american vrea sa modernizeze si unitatea sa Opel din Germania, in cadrul strategiei sale de a stopa pierderile din regiune. Aceasta strategie include investitii in noi modele, revizuirea strategiei de brand, reducerea costurilor si beneficiile ce vor aparea in urma aliantei cu Peugeot.

GM vrea sa inchida fabrica sa din Bochum, Germania, si a discutat cu liderii de sindicat in aceasta privinta, insa nu au ajuns la nici o intelegere. Discutiile vot fi reluate la sfarsitul lunii august.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#General Motors investitie Peugeot, #General Motors pierderi Europa, #General Motors strategie Europa , #Investitii