Autoritatile din Germania prefera oferta Magna pentru Opel

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 15:50
1022 citiri
Autoritatile din Germania prefera oferta Magna pentru Opel

Guvernele regionale din Germania prefera oferta de investitii a producatorului de piese auto canadiano-austriac Magna pentru compania Opel, a grupului american General Motors, in detrimentul celei prezentate de Fiat, a declarat un oficial guvernamental apropiat situatiei, citat de Bloomberg.

Oferta Magna este "mult mai de incredere, inovativa si sustenabila" in comparatie cu cea a Fiat, a afirmat Hendrik Hering, ministrul Economiei in landul Rhineland-Palatinate.

El a precizat ca cele patru landuri germane in care Opel are centre de productie, cu 25.000 de angajati, opteaza pentru conceptul prezentat de grupul canadiano-austriac, care nu prevede inchideri de fabrici in Germania.

Magna vrea sa integreze compania germana si sa-i furnizeze direct piese pentru autovehicule.

"Ideea referitoare la furnizarea pieselor este foarte atractiva, lucru care lipseste din propunerea Fiat", a spus Hering, care a avertizat, insa, ca eliminarile de locuri de munca vor fi considerabile.

Oferta Fiat prevede, in schimb, aport de tehnologie, precum motoare si platforme, si permiterea accesului la reteaua comerciala din America de Sud si Asia, zone in care Opel nu este prezent, arata publicatia La Repubblica, citata de Mediafax.

GM a anuntat ca se asteapta ca cel putin trei investitori sa-si depuna ofertele de investitii pentru Opel pana la termenul limita, miercuri, ora 16:00 GMT, potrivit Reuters.

Alaturi de Fiat si Magna, o alta companie interesata de Opel este RHJ International, din Belgia, potrivit unei surse apropiata situatiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#opel, # gm, # guvernamental, # fiat , #stiri General Motors