AvtoVAZ nu vrea sa intre in alianta Opel - Magna

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 15:15
1318 citiri
AvtoVAZ nu vrea sa intre in alianta Opel - Magna

Cel mai mare producator rus de automobile AvtoVAZ nu ia in considerare niciun parteneriat cu grupul german Opel sau cel canadian Magna, a declarat astazi presedintele companiei ruse, contrazicand remarcile facute de presedintele bancii Sberbank, relateaza Reuters.

"Nu au fost facute astfel de oferte", a declarat seful AvtoVAZ, Boris Alyosin. "Nu inteleg cum aceasta discutie poate avea loc, chiar si la nivel ipotetic", a adaugat acesta.

German Gref, presedintele celei mai mari banci din Rusia, Sberbank, a declarat joi ca AvtoVAZ, producator al automobilelor Lada, ar fi nevoit sa intre in parteneriat cu Opel pentru a reduce distanta tehnologica ce separa producatorul rus de piata occidentala.

Sberbank formeaza un parteneriat cu Magna pentru cumpararea participatiei majoritare in Opel, ceea ce pune la adapost producatorul auto de falimentul grupului-mama General Motors.

seful Sberbank, Gherman Gref, a carui banca ar obtine 35% din Opel, in cadrul parteneriatului, a spus ca tehnologia folosita de AvtoVAZ este depasita si trebuie formata o alianta pentru rezolvarea acestei probleme.

Analistii au precizat ca restructurarea va presupune uninea participatiei din Opel cu active rusesti, printre care s-ar putea numara AvtoVAZ si Gaz Group, pentru a da nastere unui gigant controlat de stat.

Comentariile facute de Gref au fost luate ca o confirmare a faptului ca AvtoVAZ ar putea face parte din noul holding.

Alyosin a declarat insa vineri ca AvtoVAZ are deja acces la tehnologia europeana prin grupul francez Renault, ce detine o participatie de 25% din compania rusa.

"Avem deja un partener, un program anti-criza, un memorandum semnat cu bancile pentru a ne finanta programul de investitii", a declarat Alyosin preluat de NewsIn. "Alte oferte nu exista".

Gref declarase insa joi ca o oferta este pe cale de a fi depusa. AvtoVAZ trebuie "ori sa intre sub management francez, ori sa caute o alternativa, de exempli cu Opel si Magna", a precizat Gref.

"Aceasta operatiune trebuie finalizata in urmatoarele sase luni, si cel mai probabil ne vom intalni cu totii si vom redacta o propunere", a incheiat acesta.

Grupul Gaz, al doilea mare producator rus de automobile, a fost inclus in consortiul pentru cumpararea Opel ca partener industrial.

Gref, a carui banca a fost de acord sa acorde Opel 500 milioane euro, impreuna cu Magna, a reamintit ca Sberbank vrea sa vanda participatia detinuta in Opel. Acesta a subliniat ca motivul pentru care a acceptat sa intre in aceasta afacere a fost mai degraba politic, decat economic.

GM a vandut participatia majoritara in Opel, inclusiv marca britanica Vauxhall, ca parte a unui plan de reorganizare, inaintea termenului limita de 1 iunie, dat pentru restructurare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#lada, # opel, # renault , #stiri General Motors