De ce sa nu cumperi un hibrid

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 00:24
2393 citiri
De ce sa nu cumperi un hibrid

Masinile hibride combina puterea benzinei si eficienta unui motor electric cu franarea regenerativa si aprinderea automata. Potrivit departamentului american de energie, modelele hibride sunt eficiente, la capitolul consum: folosirea tehnologiei duale reduce cu pana la 50% costurile alimentarii unei masini.

Fara indoiala, modelele hibride reprezinta o parte importanta a industriei auto din Statele Unite. Vanzarile de masini hibride au scazut cu 7,5% in 2009, in timp ce vanzarile generale au scazut cu peste 20%. In acest moment, 3% din masinile care circula pe strazile americane sunt hibride si numarul lor este in continua crestere.

Cei de la Volkswagen au anuntat ca vor dezvalui primul hibrid produs de ei, Touareg SUV, in cadrul Targului Auto din New York.

In anul ce urmeaza, BMW va lansa modelul hibrid X6, Porsche va dezvalui un Cayenne hibrid, iar Hummer va scoate pe piata H3. Tot in 2011, Chevrolet va pune in vanzare mult-asteptatul Volt, o masina electrica, care foloseste un motor pe benzina pentru a-si alimenta bateria.

Dar asta nu inseamna ca vor fi multi soferi in clubul conducatorilor de hibrid. Principalul motiv este pretul ridicat, deoarece aceste masini au un cost de productie mai mare.

Numai cutia de baterie fabricata din nichel, folosita la majoritatea modelelor de masini hibride, costa mii de dolari. Hibridul Lexus LS costa 108.000 dolari, cu 40.000 de dolari mai mult decat modelul LS non-hibrid.

Gandeste la scara mica

Cea mai buna metoda de a economisi combustibil este alegerea unei masini cu un motor mai mic. Chevrolet Eco Cruze, care va fi prezentata la Salonul Auto de la New York, foloseste o cutie de viteze manuala, in sase trepte, si un motor de 4 cilindri turbo, la un consum de 5,8 l la suta de kilometri.

"Poate fi la fel de viabila ca o masina hibrid", spunea despre Eco Cruze, unul dintre directorii General Motors.

Ford a patentat un sistem turbo, numit "ecoboost", care mareste performanta unui motor mic. Sistemul ecoboost a fost integrat deja pe Lincoln MKS si pe versiunea de Ford Fiesta, care va fi scoasa pe piata in 2011.

Iata cele mai bune motive pentru a nu cumpara un hibrid, potrivit Forbes:


1. Pretul - hibridele costa cu mult mai mult decat masinile "clasice". Motivul este tehnologia folosita la crearea bateriei, care poate costa singura 10.000 dolari. Sau chiar 40.000, cum este cazul modelul Lexus Ls Hybrid.

2. Nu consuma mult mai putin, pentru a-si justifica pretul.

3. Dieselul este la fel de eficient, dar mai ieftin.

4. Daca vrei ceva eco, alegi masina electrica. Devotatii traiului "verde" vor alege o masina care nu emite noxe, avand de ales intre modele precum Tesla Roadster ( 109.000 dolari) sau Nissan Leaf.

5. Hibridele sunt voluminoase. Atat bateria cat si motorul sunt grele si ocupa mult spatiu. In cazul Chevrolet Volt, motorul pe benzina si partea de tehnologie electrica cantareste aproape 200 de kilograme.

6. Motoarele mai mici sunt mai eficiente. Ford este deschizator de drumuri, pe acest segment. Pana in 2013, mai mult de 500.000 de masini marca Ford vor avea integrat sistemul ecoboost, care va duce la un consum redus si emisii scazute de noxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#hibrid, #masini, #motor electric , #stiri General Motors