Decizia privind vanzarea Chrysler va fi luata luni

Sambata, 30 Mai 2009, ora 15:34
1281 citiri
Decizia privind vanzarea Chrysler va fi luata luni

Judecatorul care se ocupa de cazul falimentului companiei Chrysler LLC a declarat ca va oferi o decizie "in cursul zilei de luni", privind propunerea grupului de a vinde majoritatea activelor sale unei noi companii conduse de firma italiana Fiat, scrie Reuters.

Prin aceasta vanzare se vrea crearea unui "Nou Chrysler", detinut de Fiat, sindicate si guvernele Canadei si Statelor Unite ale Americii, in schimbul a 2 miliarde dolari platiti creditorilor.

In cazul in care planul va fi aprobat, acest lucru va imbunatati imaginea Casei Albe, care a fost criticata de multi specialisti in falimente privind stabilirea unui obiectiv aparent nerealist, de a aplica prevederile Capitolului 11 al legislatiei falimentelor intr-o perioada de 30 de zile.

In cele trei zile de audieri, printre care s-au numarat si marturiile directorului executiv Robert Nardelli si ale directorului financiar Ron Kolka, cei care au ridicat obiectii au afirmat ca producatorul de automobile se misca prea repede, ca vanzare sa incalca prevederile legislatiei falimentelor si ca inchide fara motiv sute de reprezentante.

Potrivit NewsIn, avocatii care sustin acordul au afirmat insa ca vanzarea Chrysler este singura alternativa la lichidarea companiei, la pastrarea operatiunilor sale, salvarea a peste 100.000 de slujbe din sectorul productiei de automobile si prevenirea unor socuri suplimentare ce ar afecta economia americana.

"Nu este perfect, oameni nevinovati vor avea de suferit, insa compania va supravietui", a declarat Thomas Moers Mayer, avocat ce reprezinta comitetul creditorilor Chrysler, facand apel la judecatorul Arthur Gonzalez sa decida in favoarea acordului. In decizia pe care o va lua saptamana viitoare, judecatorul Gonzalez va lua in calcul o serie dintre obiectiile ridicate.

Avand active de 39 miliarde dolari, Chrysler a inaintat cerere pentru cel de-al cincilea faliment ca marime din istoria Statelor Unite.

Stirea vine in contextul in care guvernul german a ales oferta depusa de Magna International Inc. pentru cumpararea producatorului auto Opel, detinut de General Motors Corp., si a confirmat aprobarea unui plan de finantare menit sa ajute compania sa evite insolventa.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#chrysler, # fiat, # magna, # faliment , #stiri General Motors