Doar Magna si RHJ au ramas in cursa pentru Opel

Joi, 23 Iulie 2009, ora 12:22
1253 citiri
Doar Magna si RHJ au ramas in cursa pentru Opel

General Motors va continua negocierile cu producatorul canadian de piese auto Magna International si holdingul belgian RHJ pentru vanzarea Opel, dupa ce se pare ca a renuntat la oferta grupului chinez BAIC, arata un comunicat al GM Europe, publicat astazi, informeaza AFP.

"Am decis ca vom continua discutiile in privinta viitorului Opel cu Magna si RHJ", a declarat John Smith, negociatorul sef in cadrul tranzactiei. Acesta a infirmat rapoartele privind carora BAIC, cel de-al treilea potential cumparator al Opel, a inaintat luni o oferta.

Smith sustine, de asemenea, ca discutiile cu guvernul german, care trebuie sa ofere garantiile financiare necesare tranzactiei, se afla pe o traiectorie buna.

Oficialii de la Berlin si-au exprimat miercuri clar preferinta pentru oferta inaintata de Magna, impreuna cu partenerul sau, banca ruseasca Sberbank, care semnase in mai o scrisoare de intentie cu GM, fara a finaliza, insa, tranzactia.

GM, gigantul auto american care a inaintat in iunie cerere pentru intrarea in faliment, a primit trei oferte pentru cumpararea Opel, din partea unui consortiu format din Magna International si banca ruseasca Sberbank, compania cu capital privat RHJ International si din partea Beijing Automotive (BAIC), din China si a anuntat miercuri ca trebuie sa ajunga la un acord cu Germania asupra investitorului.

Guvernul german si landurile unde Opel are fabrici vor ca grupul sa fie cumparat de Magna, in timp ce GM prefera indeosebi oferta RHJ, un investitor al carui sediu central se afla in Belgia, informeaza NewsIn.

GM detine 35% din actiunile Opel, in timp ce guvernului german i se cere sa ofere garantii pentru un imprumut de pana la 4,5 miliarde euro.

In cazul in care partile nu ajung la un consens, finalul tranzactiei il va decide Trustul Opel, care raspunde de companie de la intrarea GM in faliment. Trustul detine 65% din actiunile Opel si trebuie sa aprobe orice investitor.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#opel, # magna, # germania , #stiri General Motors