E oficial: Magna si General Motors cumpara Opel

Joi, 13 August 2009, ora 16:48
1136 citiri
E oficial: Magna si General Motors cumpara Opel

Magna si banca partenera Sberbank au ajuns la un acord cu conducerea grupului General Motors (GM), pentru preluarea unei participatii de 55% in cadrul diviziei europene Opel, a declarat directorul executiv Magna, Siegfried Wolf, citat de Reuters, informeaza NewsIn.

Directorii grupului canadian Magna si ai GM trebuie sa aprobe acordul inainte ca societatea fiduciara ce controleaza formal o participatie de 65% din Opel sa isi dea acordul final, a mai spus Wolf.

Acordul dintre Magna si GM, ce vine dupa mai multe saptamani de negocieri dificile, nu inseamna neaparat ca ofertantul RHJ International a iesit din cursa pentru Opel.

Principalul negociator din partea GM, John Smith, a declarat ca holdingul belgian a ajuns deja la un acord cu GM, cu privire la Opel.



Cu toate acestea, sustinerea imensa de care beneficiaza Magna in Germania din partea cancelarului Angela Merkel sugereaza ca Opel va semna probabil un acord numai cu producatorul canadian de piese auto si cu banca ruseasca Sberbank.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare al companiei Opel, detinuta de grupul american General Motors, ce prevedea cesiunea unei participatii de 55% din capital catre firma canadiana Magna.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#magna, #general, #motors, #opel, #grup , #stiri General Motors