Falimentul GM va consta in vanzarea activelor grupului catre guvernul SUA

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 12:35
1696 citiri
Falimentul GM va consta in vanzarea activelor grupului catre guvernul SUA

Planul constructorului auto General Motors de intrare in faliment implica vanzarea rapida a activelor performante ale companiei care un nou grup detinut initial de guvernul Statelor Unite, a declarat astazi o sursa apropiata situatiei, relateaza Reuters.

Sursa ramasa sub anonimat nu a dat indicatii asupra pretului de vanzare a activelor. Noua companie ar trebui, cel mai probabil, sa solutioneze toate cererile creditorilor GM. Activele nevandute vor ramane sub protectia legii aplicabile institutiilor falimentare, pentru satisfacerea altor cereri extraordinare.

Planurile guvernului includ oferirea de participatii la noua companie sindicatului GM si detinatorilor de obligatiuni, desi structura manageriala a grupului inca este negociata, a mai spus sursa.

Mai mult, guvenul va extinde o linie de creditare noii companii si va sterge cea mai mare parte a datoriilor de 15,4 miliarde dolari in urma imprumuturilor de urgenta primite de GM din partea guvernului american.

Potrivit NewsIn, gigantul auto are ca termen limita 1 iunie pentru a se restructura, sau ar putea avea aceeasi soarta ca rivalul Chrysler, care a intrat in faliment.

Oficialii companiei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. General Motors se afla la numai cateva saptamani de un faliment despre care expertii sustin ca este necesar pentru indeplinirea cererii administratiei Obama de refacere a unui simbol al industriei americane.

Dupa 100 de ani in care compania a fost prezenta pe piata auto mondiala si 10 luni de incercari nereusite de restructurare, GM incearca sa reduca datoriile cu 27 miliarde dolari, sa castige concesii din partea sindicatului muncitorilor din industria auto si sa scada cu aproape 1.600 numarul dealerilor din Statele Unite, inainte de 1 iunie, termenul limita impus de guvern.

Dar pe masura ce timpul trece, expertii sunt de parere ca GM va avea aceeasi soarta ca si compania rivala Chrysler si va inainta cerere pentru a intra sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#active, #chrysler, #datorii, #faliment, #gm, #vanzare , #stiri General Motors