Fiat nu mareste oferta de cumparare pentru Opel

Vineri, 29 Mai 2009, ora 12:08
1662 citiri
Fiat nu mareste oferta de cumparare pentru Opel

Grupul italian Fiat a anuntat vineri ca nu va participa la intrunirea cu Opel organizata de guvernul german, pentru ca, desi inca este interesat de divizia europeana a General Motors (GM), nu va ridica oferta de cumparare, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Fiat a decis sa nu participe la intrunirea pe care guvernul de la Berlin a organizat-o astazi si care are ca scop oferirea de sprijin financiar de urgenta constructorului Opel", a aratat compania printr-un comunicat.

"Am oferit deja activele noastre auto in schimbul relansarii Opel. Compania nu poate sa ne ceara mai mult", a spus seful Fiat, Sergio Marchionne.

Presedintele Fiat a aratat ca grupul este in continuare interesat de un acord cu GM, pentru o posibila fuziune a activitatilor auto, dar problemele aparute in ultimele faze ale negocierilor ne-au suprins in mod negativ, pentru ca nu am primit informatii cu privire la date cheie financiare.

Fiat este unul dintre potentialii cumparatori ai filialei europene a GM, impreuna cu compania Magna.

In acelasi timp, Robert Nardelli, directorul executiv al producatorului auto american Chrysler LLC, a spus in fata instantei, in cadrul procesului de faliment, ca vanzarea majoritatii activelor catre Fiat ar putea fi incheiata vineri.

Oficialii Chrysler s-au prezentat in fata instantei pentru a doua zi, acestia cerand aprobarea ofertei de 2 miliarde dolari din partea unui grup ce include Fiat, un fond al sindicatului angajatilor din industria auto si guvernele americane si canadiene, oferta catalogata de Nardelli drept cea mai potrivita optiune pentru compania falimentara.

Chrysler a anuntat ca are nevoie sa ajunga la o intelegere cat mai curand pentru pastrarea valorii de piata.

Audierile vor fi reluate astazi. Opel are 25.000 de angajati la patru fabrici din Germania, iar viitorul producatorului auto a devenit un subiect de dezbatere politica la Berlin, inaintea alegerilor federale din 27 septembrie.

Oficialii de la Berlin vor sa pastreze cat mai multe locuri de munca si fabrici ale Opel, pentru evitarea falimentului diviziei GM. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#active, # fuziune, # negocieri, # companie, # GM, # Fiat, # Opel , #stiri General Motors