Firma olandeza Spyker a inaintat o noua oferta pentru preluarea Saab

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 18:39
1398 citiri
Firma olandeza Spyker a inaintat o noua oferta pentru preluarea Saab

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars NV a anuntat ca a inaintat duminica o noua oferta, imbunatatita, pentru preluarea subsidiarei suedeze Saab a grupului General Motors, relateaza Bloomberg.

"O propunere in 11 puncte a fost trimisa grupului General Motors, ce ia in calcul toate problemele aparute in cadrul negocierilor", ceea ce va "inlatura toate obstacolele ce stateau in calea unei tranzactii rapide", a declarat directorul executiv al Spyker, Victor R. Muller, intr-un comunicat.

GM a anuntat saptamana trecuta ca va inchide divizia Saab, ce inregistreaza pierderi, dupa esuarea negocierilor cu Spyker, a doua incercare nereusita de mentine marca suedeza.

GM si Spyker au decis ca "nu are rost sa continue" negocierile, dupa ce s-au confruntat cu unele probleme ce nu au putut fi rezolvate, a declarat vicepresedintele GM, John Smith, pe 18 decembrie.

Insa Muller a precizat, in comunicatul de duminica, faptul ca Spyker a facut toate eforturile pentru a rezolva problemele ce stateau in calea tranzactiei si a "facut apel la GM si la alte parti implicate sa ia serios in calcul aceasta oferta".

"Suntem foarte increzatori ca noua oferta imbunatatita va inlatura obstacolele aflate vineri in calea unei tranzactii si ca ne va permite sa incheiem acordul inaintea termenului limita stabilit initial de GM pe 31 decembrie", a completat el.

General Motors a cautat un nou cumparator pentru Saab, dupa esecul vanzarii catre firma suedeza Koenigsegg. Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la pretul de 235.000 dolari bucata, a negociat timp de doua saptamani un acord cu GM.

Saab se numara printre cele patru marci de care GM vrea sa se desparta pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac.

Pana acum, GM a renuntat la Pontiac si Saturn si a ajuns la un acord pentru vanzarea diviziei Hummer catre compania chineza Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. In 1 decembrie, GM a anuntat ca va analiza toate ofertele pentru Saab si va decide pana la finalul acestei luni daca va vinde subsidiara suedeza sau o va inchide. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#spyker, #saab, #lux, #preluare, #hummer , #stiri General Motors