Ford Chrysler si General Motors, afectati de scaderea vanzarilor auto din Rusia

Joi, 11 Iulie 2013, ora 16:54
1469 citiri
Ford Chrysler si General Motors, afectati de scaderea vanzarilor auto din Rusia

Producatorii auto americani Ford Motors, Chrysler si General Motors (GM) au fost afectati de declinul semnificativ al vanzarilor auto din Rusia, inregistrat luna trecuta.

Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare au scazut in iunie cu 11%, comparativ cu perioada similara din 2012, conform datelor Association of European Businesses.

A fost a patra luna consecutiva de declin, iar in primul semestru din 2013 s-a inregistrat o scadere a vanzarilor auto de 6%.

Vanzarile GM in Rusia au scazut cu 25% in iunie si cu 12% in primele sase luni din acest an, in timp ce vanzarile Ford au inregistrat un declin de 24% luna trecuta si de 19% in primul semestru, iar vanzarile Chrysler au inregistrat un recul de 7% in ambele perioade.

"Anul acesta Ford nu a avut o evolutie buna in Rusia. Compania se bazeaza pe productia de SUV-uri pentru a avea succes pe piata rusa si in urmatorii doi ani si-ar putea majora cota de piata pe acest segment", a declarat Carol Thomas, analist la LMC Automotive.

Productia din Rusia a Kuga SUV, care se vinde in SUA sub denumirea de Ford Escape, si a modelului mai mic EcoSport se va combina cu modelul Explorer pe care Ford a inceput sa-l construiasca in Rusia in aprilie, ceea ce va majora vanzarile in a doua jumatate a anului, a declarat recent Ted Cannis, director general al Ford Sollers.

Guvernul Rusiei a confirmat ca intentioneaza sa acorde din nou anul acesta subventii la imprumuturile auto desi nu s-a anuntat cand vor intra in vigoare aceste planuri.

Conform planului, cei care cumpara masini noi evaluate la 21.300 dolari sau mai putin, pot primi subventii guvernamentale reprezentand doua treimi din rata dobanzii imprumutului.

Actuala rata este de 8,25% astfel incat cumparatorii vor beneficia de o rata de 5,5%, spune Carol Thomas.

Subventiile vor ajuta probabil piata auto din Rusia, dar impactul ar putea sa nu fie atat de semnificativ cum se spera producatorii auto americani, afirma Tim Urquhart, analist la IHS Automotive.

Association of European Businesses isi mentine in continuare estimarile pe ansamblul acestui an, mizand pe vanzari de 2,95 milioane autoturisme, in crestere usoara fata de cifra record de 2,94 milioane unitati comercializate in 2012. Anul trecut, Rusia a devenit a doua mare piata auto din Europa, dupa Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vanzarilor auto Rusia, #producatorii auto americani, #ford motors, #producator General Motors , #stiri General Motors