Ford vinde divizia Volvo pana la sfarsitul anului

Vineri, 07 August 2009, ora 14:51
1468 citiri
Ford vinde divizia Volvo pana la sfarsitul anului

Ford Motor Co. va finaliza, cel mai probabil, vanzarea diviziei Volvo Cars in a doua jumatate a anului, a spus vineri secretarul de stat in ministerul suedez al industriei, Joeran Haegglund, scrie Bloomberg, transmite NewsIn.

Oficialul a explicat ca guvernul mentine legatura cu oficialii Ford. Constructorul american nu se grabeste sa vanda divizia Volvo, asa cum a facut General Motors Corp. cu Saab Automobile, pe care a vandut-o catre Koenigsegg Automotive AB, a spus Haegglund.

Declaratiile oficialului vin dupa ce cotidianul economic suedez Dagens Industri a scris joi ca Volvo Cars este pe cale sa fie cumparata de grupul chinez Geely Automobile.

Potrivit Dagens Industri, in cazul in care afacerea ar fi incheiata, compania Volvo va fi evaluata la 20-25 miliarde coroane (1,9-2,4 miliarde euro).

Ford, care a achizitionat capitalul total al Volvo in 1999, pentru 6,4 miliarde dolari, ar urma totusi sa ramana actionar al constructorului suedez aflat in pierdere, pe care incearca sa-l vanda din toamna anului 2008.

"Ford intentioneaza sa ramana actionar minoritar al grupului cel putin in urmatorii sapte sau opt ani", a anuntat Dagens Industri.

Geely Automobile, principalul constructor auto chinez independent, cu peste un sfert din piata chineza, are o capacitate anuala de productie estimata la 300.000 unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ford, #volvo, #constructor, #auto , #stiri General Motors