General Motors inchide Saab

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 17:42
1651 citiri
General Motors inchide Saab

Constructorul auto american General Motors a anuntat ca vanzarea planificata pentru subsidiara suedeza Saab nu se va concretiza, din cauza "anumitor probleme" ce au intervenit in negocierile cu ofertantul olandez Spyker Cars, potrivit Bloomberg, informeaza NewsIn.

GM va incepe procedurile de inchidere a operatiunilor Saab, a anuntat grupul intr-un comunicat.

Grupul auto american General Motors a cautat pana in prezent un nou cumparator pentru constructorul auto suedez Saab, dupa esecul vanzarii catre grupul Koenigsegg.

Vanzarea Saab depindea, insa, si de acordarea de catre Suedia a unei garantii de stat pentru un imprumut de 400 milioane euro de la BEI, ce trebuie aprobata si de UE, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la pretul de 235.000 dolari bucata, a negociat in ultimele doua saptamani un acord cu GM.

In acelasi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineza Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 si 9-5, a anuntat luni grupul chinez.

Saab se numara printre cele patru marci de care GM vrea sa se desparta pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac. Pana acum, GM a renuntat la Pontiac si Saturn si a ajuns la un acord pentru vanzarea diviziei Hummer catre compania chineza Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co.

In 1 decembrie, GM a anuntat ca va analiza toate ofertele pentru Saab si va decide pana la finalul acestei luni daca va vinde subsidiara suedeza sau o va inchide.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#general, #motors, #saab, #spyker, #cars , #stiri General Motors