GENERAL MOTORS, salvat cu know-how-ul Chinei?

Duminica, 28 August 2011, ora 18:45
1971 citiri
GENERAL MOTORS, salvat cu know-how-ul Chinei?

General Motors se bazeaza pe cresterea vanzarilor de automobile din China pentru a contrabalansa vulnerabilitatile din SUA, unde producatorul auto cu sediul la Detroit vrea sa redevina profitabil dupa ce, in 2009, a fost pe cale sa intre in faliment, anunta CNN Money.

Automobilele General Motors care au fost vandute in SUA reprezinta produse "made in China". Cu toate ca americanii nu au cunoscut noul model Sedan Buick Verano 2012, pe strazile din China modelul a circulat inca din iunie 2010, sub numele de Buick Excelle GT.

De asemenea, modelul Chevrolet Sonic care va aparea in luna septembrie in showroom-urile din SUA a fost proiectat in Asia de catre o companie chineza producatoare auto in parteneriat cu GM.

Peste 2 milioane de automobile General Motors au fost vandute in China anul trecut, iar compania se asteapta sa-si dubleze numarul vanzarilor in urmatorii 5 ani.

In plus, General Motors isi proiecteaza noile modele dupa gusturile clientilor chinezi.

De exemplul interiorul masinii Buick La Cross a fost executat in studioul de design al GM Shanghai.

Partenerul chinez al GM China, Shanghai Automotive Industrial Corp, este cel mai mare producator auto din statul chinez.

SAIC abia asteapta sa-si extinda tehnologia si gama de produse pe pietele straine si se bazeaza pe expertiza si know-how-ul General Motors.

GM si SAIC colaboreaza deja la aspectele de inginerie auto, fabricatie si distributie a masinilor.

Explozia vanzarilor de masini din China a deschis numeroase oportunitati pentru gigantul GM.

Vanzarile GM China au crescut cu 68% la un record lunar de 230.048 de masini.

In schimb, in SUA, vanzarile lunare ale grupului au fost cu 20% mai mici decat in tara asiatica.

General Motors planuieste sa aduca pe piata chineza 25 de modele noi de masini.

Gigantul auto se pregateste de asemenea in 2011 sa lanseze primul sau vehicul "made in India" impreuna cu partenerul sau de afaceri de la Shanghai SAIC, a declarat Wale, adaugand ca se gandeste sa majoreze capacitatile uzinelor grupului din China.

In urmatorii 10 ani, GM se asteapta ca piata chineza sa ajunga la marimea pietei din SUA.

Cu toate acestea, seful GM International, Tim Lee, a asigurat ca sediul companiei nu se va muta niciodata cu totul la Shanghai.

Insa zarurile au fost deja aruncate: China va fabrica masinile semnate GM pentru cumparatorii americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#general motors china, #masini china, #masini, #general motors , #stiri General Motors