General Motors va reduce capacitatea de productie din Europa cu 20-25%

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 14:16
1327 citiri
General Motors va reduce capacitatea de productie din Europa cu 20-25%

General Motors a anuntat ca intentioneaza sa reduca productia cu 20-25% si personalul cu 9.000-10.000 de angajati in cadrul subsidiarelor europene Opel si Vauxhall, insa a negat implicarea intr-un "razboi al ofertelor" cu guvernele europene de la care solicita ajutoare, relateaza Financial Times, citat de NewsIn. 

Nick Reilly, directorul executiv al Opel si vicepresedinte pentru operatiuni internationale in cadrul GM, a anuntat ca grupul auto spera sa ajunga in urmatoarele trei saptamani la un acord de principiu legat de creditele sau garantiile pe care le solicita de la guvernele din tarile in care desfasoara operatiuni, precum si sa implementeze un plan de restructurare pana la sfarsitul anului.

GM incearca sa obtina 3,3 miliarde euro pentru a restructura Opel si pentru a investi in productie.

Grupul a precizat ca este dispus sa ofere o parte din aceasta suma, in functie de rezultatul discutiilor cu guvernele.

Reilly a facut aceste declaratii dupa discutiile legate de ajutoarele de stat, purtate cu secretarul britanic Peter Mandelson si dupa discutiile cu sindicatul Unite, legate de planurile de restructurare.

Directorul executiv al Opel a avut in aceasta saptamana discutii similare in Belgia si Polonia, unde GM detine fabrici, si urmeaza sa discute cu oficialii din Spania.

Reprezentantul GM a afirmat, insa, ca "nu exista un razboi al ofertelor intre tari, in care spunem: 'Daca ne oferiti atat, va oferim capacitatea aceasta de productie'".

Cu toate acestea, Reilly a declarat ca "daca una dintre tari refuza sa plateasca, desigur ca acest lucru ar putea influenta planurile intr-o oarecare masura".

Reilly a mai spus ca GM intrevede un "viitor bun" pentru ambele uzine din Marea Britanie, desi nu a exclus posibilitatea inchiderii unei fabrici in alta tara din Europa.

Reducerea capacitatii cu 20-25% este un scenariu mai putin pesimist decat cel estimat anterior, cand GM a anuntat ca nivelul capacitatii excedentare este echivalent cu productia a trei din cele opt uzine din Europa. 

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#general, # motors, # capacitate, # productie, # europa , #stiri General Motors