Germania vrea ca GM sa-si majoreze contributia la Opel

Marti, 02 Februarie 2010, ora 14:52
1412 citiri
Germania vrea ca GM sa-si majoreze contributia la Opel

Germania vrea ca General Motors sa isi majoreze contributia la reorganizarea subsidiarei Opel, inainte de a decide daca va acorda sau nu ajutoare de stat, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg, informeaza NewsIn.

Ministrul economiei, Rainer Bruederle, va exprima acest punct de vedere in cadrul unei vizite de doua zile in Statele Unite, ce include o reuniune cu secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, au precizat cele doua surse, care au cerut sa nu fie identificate, pentru ca discutiile sunt confidentiale.

GM a anuntat ca va oferi 600 milioane euro pentru restructurarea Opel si va cere pana la 2,7 milioane euro de la guvernele europene.

Germania a oferit luna trecuta fonduri pentru mentinerea operatiunilor Opel, dar este mai prudenta in legatura cu ajutoarele de stat, dupa ce GM a renuntat la vanzarea diviziei Opel catre grupul Magna, tranzactie sustinuta de guvernul german.

GM a decis in noiembrie sa pastreze Opel si sa deruleze restructurarea pe cont propriu. Guvernul german se asteapta ca GM sa inainteze o cerere pentru ajutoare de stat pana la mijlocul lunii fabruarie, au precizat cele doua surse.

GM a anuntat ca are nevoie de ajutoare financiare de la statele europene, printre care Marea Britanie, Spania si Polonia. Grupul nu a anuntat cat intentioneaza sa ceara fiecarui stat si este neclar cu cat doreste guvernul german sa-si majoreze GM contributia.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#opel, #gm, #general, #motors , #stiri General Motors